2014-04-24

Ledig idag. Mamma har gått omkring hela morgonen och tjatat om ett program hon såg på tvn igår. Om valar. Hon är sannerligen inspirerad säger hon. Är inte förvånad. Tydligen handlade det om valarnas relation till varandra och havet! "Den äldsta valen i världen är 86 år Lydia" man ba jaaa lilla mamma du är sötis du. Personligen hatar jag valar. 
 
Kul info! Träningsvärk idag äntligen. Köttade lite legz igår. Efter att ha kikat omkring lite på internet och insta har jag bestämt mig för att lägga in lite plyometrisk träning någon gång i veckan. Plyoträning innebär typ att man på så kort tid som möjligt ska få ut maximal styrka och arbete i musklerna eller nåt. Exempelvis upphopp saxhopp sånt jobbigt. Både pulsen och musklerna får arbeta. Så kör man kanskeeeeeee 45 sekunder sen vilar man. Den här typen av träning gör att man får ökad snabbhet och spänst och som fotbollsspelare är la det rätt grymt? Sen behöver jag verkligen nåt nytt i mitt schema känns som jag kört på samma program i hundra år. Nej men. 
 
Baka bröd nu. 
 
 
Två år sedan.

Onsdaaaag

Vad bra det går för mig det här. 
 
Annars? Påsken är slut och man kan andas på jobbet igen. Jag var i Danmark förra veckan med laget. Vi tränade, åt och sov. Typ. Välbehövligt och riktigt kul faktiskt. Dock bodde vi i ett aa gettoplace. Klotter och skit. Gråa byggnader och mystiska männikor. En gång när vi skulle köpa kaffe råkade vi gå in en alldeles för skum matbutik. Det hängde för tusan en upp och nedvänd slaktad gris bredvid kexen. Köpte absolut ingenting där. 
 
Kom hem förra lördagen och dagen därpå gick jag till gymmet för första gången på en vecka. Kändes som jag aldrig nuddat en vikt förr. Trodde jag skulle briljera efter så mycket vila men nahe. 
 
Juste sen hade vi divisiontvåseriepremiär i förrgår. Vann med 3-0. Kändes fantastiskt. 
 
Dagens planer är att överleva. Pollen har börjat och det är en ständig kamp. 
 
 

Fredag

Det är min stängningshelg men det känns helt okej. Det är till och med lite mys att stänga och speciellt när man får göra det med Jossan. Sen har vi ju ny kaffemaskin som man kan gå och snylta av när man vill. Vaniljlatte<3<3
 
Mina tankar idag är annars att jag är väldigt glad över att jag körde ben igår. Det går i perioder det där med kärlek och hat till benpass. Just nu är det mer hat än kärlek. Det är för att ben innebär tyngsta och längsta passet i veckan och är man inte mentalt redo för det går det oftast åt skogen. 
 
Eftersom jag tränar fotboll så blir det lite att gymmet får lida vissa perioder. Jag vill till exempel inte köra världens benpass dagen innan en träning och skulle absolut aldrig göra det dagen innan match. Skitsvårt att pussla ihop det eftersom jag har fotboll både måndag onsdag och snart match varje helg eftersom serien börjar. Nu vet jag inte vart jag är påväg med det här inlägget. 
 
DET VAR i alla fall skönt att få det gjort igår. Ha en bra fredag. 
 

Söndag och lite tankar

 
Folk frågar ofta varför, hur ofta, vad, hur jag orkar och hinner. Jag pratar sällan om min träning med andra. Jag håller den mest för mig själv. Vet inte varför egentligen. Kanske för att det känns som att jag brinner lite för mycket för det jag håller på med och att andra inte tycker det är så himla intressant, typ. 
 
För mig har det bara blivit så himla normalt. Jag ligger aldrig på kvällarna och tänker att imorn då ska jag gå till gymmet! Utan jag bara går till gymmet. Det är precis lika vanligt för mig som att åka och jobba eller äta frukost.  
 
En del säger att jag är duktig medan andra kanske tycker jag är töntig eller besatt eller nåt. Jag är absolut inte besatt av att träna, men jag har heller inga inplanerade vilodagar. Vaknar jag och känner att jag är pigg och orkar då kör jag. Ena veckan kan det bli sju pass och nästa kanske det "bara" blir tre. Jag orkar inte tänka så mycket. 
 
Eeeeee japp så vad var meningen med det här inlägget då? Kan man undra. Kanske ville jag bara skriva av mig. Kanske tror en del fortfarande att jag inte har något liv. 
 
Jag har ett asnajs liv. Det ser bara ganska annorlunda ut än vad det gjorde för två år sedan. Och jag bryr mig faktiskt inte ett skit om vad andra tycker. Folk får väl tro att jag är besatt om de vill det dårå. Jag har i alla fall aldrig mått så bra vilket är huvudsaken. 
 
Sen är det ju såklart lite tråkigt att folk inte kan acceptera och glädjas med en istället för att prata skit. För att de som gör det förstår inte vilket slit det är. På ett roligt vis i och för sig men aa. Det funkar inte att gå till gymmet sitta vid samma maskin göra samma reps två gånger i veckan och tro att det ska hända något. Det är sjuuuuuuuuuuuukt svårt för tjejer att bygga muskler. Vi har inte ens hälften så lätt som killar att bygga muskelmassa. Jag har tränat hårt i ungefär ett år och jag är absolut inte världens biffigaste kvinna. Det har krävts tid, tunga vikter och en himla massa mat och vilja för att få de muskler jag lyckats bygga upp. Det har absolut inte varit en dans på rosor för mig att gå upp 10 kg. Innan var jag platt precis över allt och väldigt smal och det är först nu jag äntligen börjat se resultat. Det är DÄRFÖR jag blir lite lack när folk ser ner på min träning. För de fattar inte hur hårt man faktiskt kämpar. 
 
Oj vad serious talk det blev nu då. Klockan är snart tre och jag borde väl göra något av den här lediga dagen. 

Its all about the glutes

 
Hade nog den jobbigaste stängningen i mitt liv igår. Men nu är det lördag och jag ska inte sätta min fot på jobbet förrän måndag. Inte kunnat träna ben på en vecka pga min vrickade fotäckel så jag ska faktiskt dra mig iväg till gymmet och försöka köra lite lätt. Puss. 

Marklyft

En övning jag önskar jag hade börjat med mycket tidigare. Man får nästan med allt. Grepp, hela baksida ben, ländrygg, traps, bål, flås. Sjukt viktig övning. Körde det igår gjorde jag. Blev: 
 
40 kg 3x20 
70 kg 3x10
80 kg 3x6
90 kg 3x4
100 kg 3x1 
 
Sen tog jag min partybil och drog till Motala med jobbet. Körde gokart för första gången vilket jag tydligen var bäst på men det visste jag redan :D:D:D Sen åt vi middag i ett typ spökhus. 
 
Idag har jag inte varit lika effektiv. Jobba nu.
 
Bra video.