Så är det

 
jag jobbar och jag äter och jag sover. typ det som var hela ens liv förr i tiden. mer hinner man inte med eller jo igår på kvällen åt jag på Steves med Linn. det var så mysigt att vi kom fram till att vi måste ha en klassåterträff SNARAST!!! 
 
nu väntar jag på Anton som jag aldrig är med, typ.
ska jag jobba heeela dagen i morgon. det är vår högsta försäljnigsdag på hela året vilket kommer betyda kaos, men är taggad. 

Lördag

 
en läsare ville att jag skulle skriva lite om proteinet jag använder. vad man kan blanda det med osv. 
 
är lite ny inom det här området och har än så länge bara testat jordgubb vit choklad och choklad hasselnöt. från fitnessguru.se
 
har både testat att ha det i gröten och i en smoothie en gång. tyckte det var sådär i gröten faktiskt, men gott i smoothien. kan man skriva så ens. 
 
då blandade jag två dl mjölk med en skopa protein. mixade i en banan, vaniljsocker, bär, jordnötssmör och lite kvarg för att få den tjockare.
 
mer erfarenhet har jag inte än så jag får nog återkomma om detta hehehehehe. 
 
har jobbat idag annars. fick en leverans för 57 000 ni kan ju tänka er hur mycket pommes och kött och allt som skulle in i frysen. träningspass. 
 
vill gymma men jag har inga hörlurar eftersom de blev stulna på hotellet i Stockholm. tror ni jag är sur eller tror ni jag är sur. de kostade 500. 

Hemma

 
måndag tisdag onsdag:
 
FIKA, föreläsningar, läsk, oboy, nya vänner, gå upp fem, hotellfrukost, skratt, insikt, helt slut. 
 
mest sånt har jag haft för mig. för det första har jag nog haft mina tre mest ohälsosamma dagar hittills i livet. alltså fysiskt. ätit socker minst varje timma, proppat hotellfrukost, god mat och sånt. suttit väldigt mycket still. inte van vid det och jag har blivit jättetrött av att bara inte röra på mig. fattar inte hur jag klarade av att sitta så mycket när jag gick i skolan? varje kväll när jag kom hem till hotellrummet kändes det som om jag sprungit 10 mil när jag egentligen bara hade koncentrerat mig och degat på en trästol i åtta timmar. 
 
dock har jag haft det kul. alla Maxmänniskor var jättefina och på nåt sätt kändes det lite sorgligt att skiljas när vi precis hade börjat lära känna varandra. 
 
kan inte berätta mer nu då jag börjar jobba elva. kanske avslöjar jag mer senare eller så glömmer jag att göra det. var i vilket fall skönt att träffa Anton igår och äta gröt och jordnötssmör idag. 

Måndag

 
inte ens sex är klockan. åt nyss frukost vilket kändes väldigt annorlunda. mitt tåg går tio över sju från Mjölby och tjugo i åtta från Linköping. det enda jag är nervös över är att hitta rätt tunnelbana i Stockholm. 
 
högst troligt att jag inte uppdaterar något under tre dagar nu. och för er som inte vet så ska jag på utbildning som handlar om ledarskap. kommer sakna Anton, kompisarna, fotbollen, gymmet och min gröt.
 
BYE!

Söndag

 
nyss ätit frukost och fika med fina vänner. bestämt lite mer inför Cypern osåååååååå. hemma nu och ganska mycket att stå i inför i morgon. bloggen kommer ju lida i tre dagar men det kanske ni kan förstå och ibland bloggar jag ju inte på tre dagar heller. 
så att. 
 
eller så kanske det sker så att jag tar med min dator. 
 
är inte ens pepp på Maxskolan. det känns som det kommer bli långa dagar  och mycket sitta och lyssna. eller så blir jag en helt ny människa och får en ny bästis. 

Slitigt

 
ledig helg och allt ju. innan en hel vecka och hela tre dagar med jobb. på måndag blir det Stockholm och tre utbildningsdagar vilket är det typ sista steget innan jag blir trainee. hemma onsdag och från och med då jobbar jag varje dag i sju dagar. kommer bli SINNERSJUKT ASSÅÅÅÅÅ. skoja behöver verkligen pengarna. Cypern snart och jag köpte nyss linser för typ 4000. jätteledsen vill lämna tillbaka dem:(
 
annars är det lördag och match snart. sen blir det en lugn kväll. 
 
 

DÖD

 
KUL att så många gillade mitt förra inlägg<3333
 
det har varit två långa dagar och min kropp är helt slut både på insidan och utsidan. jobba stängning och sedan ett åttatimmarspass tidigt dagen efter är kanske lite too much. dessutom när halva jordens befolkning bestämmer sig för att äta på Max och man inte kan stå stilla och andas lite hur som helst.                                           
 
slängde mig nyss i sängen med kladdkaka och oth lovely. älskar när man har intagit ett behagligt läge någonstans och DESSUTOM har något att äta på. sen när maten fikat godiset tar slut sänks stämningen med ca 97 procent. 
 
herrå!

JA DU FÅR ÄTA!!!!!!!!!!!!!!!

får man äta choklad på en tisdag? är det okej att fika innan helgen? ska jag verkligen äta mer än tio godisar? 
 
asså skjut allt detta! vi vet ju alla att vårt samhälle har dragits in i fitnessvärlden det senaste året. jag säger inte att det är dåligt. tvärtom. jag tränar själv och mår väldigt bra av det men jag måste ändå erkänna att jag tycker det går över gränsen ibland. eller kanske ofta? för många? 
 
speciellt när det kommer till kosten. är det kanelbullens dag tar det inte ens fem minuter innan någon har kommit på ett "healthy" recept på en jäkla kanelbulle. och ALLA måste givetvis prova detta fantastiska recept! man ska heller inte äta vitt bröd. eller det är kanske bäst om man inte ens äter bröd förresten. ett danskt rågbröd som endast finns att hitta i enstaka butiker som inte ens är mjukt är väl det som är "okej" i så fall. 
 
pasta potatis ris sånt som vi brukade kalla bra och vanliga kolhydrater byts ut mot mathavre quinoa fitnessnudlar eller bara sallad. är det ens bra att äta frukt längre? det är ju socker i det. istället för vanlig sås till maten kan man ju göra en god dressing av lättkvarg och lite kryddor JAAAA MUUUUMS... 
 
alltså nu kanske jag låter lite hatisk och bitter, men det är bara det att jag har sett så många bilder på sallad, nyttiga kladdkakor, hälsosamma chokladbollar, bilder på jättelyckliga tjejer efter att ha klarat en månad utan socker att jag snart vill strypa allt som har med hälsa att göra. 
 
för jag tror att all denna fitspo som det numer kallas ger oss alla en form av omedveten ångest. "extrem ångest över att ha missat en träning" är ett exempel på ett inlägg jag inte alls för längesen läste på Instagram. ska det behöva vara så? för till och med JAG, som i hela mitt liv har eftermiddagsfikat med familjen och mått jättebra av det, har den senaste tiden haft lite ångest över den vanan helt plötsligt? alla andra äter ju så hälsosamt heeeeela tiden. alla söker heeela tiden efter bättre recept på den vanliga maten. 
 
ett exempel kan vara igår. kom hem och mamma hade bakat sina sjukt goda kardemummakakor och jag ville inget annat än att äta upp allihop. satt på mitt rum när mamma frågade om jag ville fika med henne. 
"jag kan dricka lite kaffe" sa jag då. okej sa mamma sen var det inget mer med det. tills jag sa åt mig själv att vad i helvete håller jag på med? det är väl klart att jag ska fika om jag VILL det. för jag ville det jättemycket. och nu har jag bestämt mig för att jag ALDRIG tänker låta den här lite för hälsosamma världen ge mig ångest. 
 
för vad gör det för skillnad om jag äter en kexchoklad efter maten? nej jag tänkte väl det. kanske gör det skillnad för människor med riktigt dåliga matvanor och som verkligen behöver förändra livsstilen. men jag kan inget mer än att bli ledsen på riktigt när jag ser människor som inte ens fyllt 14 kunna mer om kalorier och energi än många andra äldre. 
 
jag vet inte. kanske var detta ett dumt inlägg. jag respekterar verkligen allas val, (eller försöker) men det känns bara som om det ligger ett enda stort moln av press, tvång, hets över oss vanliga människor som säger åt oss att alltid, varje dag, träna och äta så bra som man bara bara kan. och jag orkar inte med det. jag vill bara vara jag och göra som jag vill. jag tänker aldrig mer få ångest över någonting jag stoppar i mig. jag tänker aldrig mer fundera över om jag borde låta bli att äta pizza och istället välja något bättre. jag är så himla trött på allt sånt här nu. jag är så himla trött på att läsa kommentarer som "är det okej om jag äter såhär många kalorier en dag i veckan eller kommer jag bli tjock då?" eller inlägg som "sweat is fat crying" och "strong is the new skinny". jag uppmuntrar såklart inte till att vräka i sig socker 24/7, men för de flesta så är liksom EN sockerdag i veckan VERKLIGEN TILLRÄCKLIGT att unna sig nu för tiden.
 
hatar för övrigt uttrycket unna sig.
 
nej nu känner jag att det blir lite för mycket. kanske har jag en dålig dag eller så har jag kanske lite rätt. 
 
 

Mycket knäppt inlägg

 
äter frukost. älskar frukost. jag förstår inte hur man inte kan äta frukost eller hur en del klarar sig på en typ macka. men vi är ju alla olika. 
 
kanske har sagt detta tidigare men visst har man såna där drömmar som man kan drömma flera gånger? de kan antingen vara jätteroliga eller så vill man bara vakna. inatt hade jag en sån. vet inte hur många gånger jag har drömt den här mardrömmen: 
 
jag, min familj, Julia, Jouline plus några random som jag aldrig känner igen är ALLTID med. vi är i ett stort hus med tusen gömställen korridorer våningar och det är alltid mörkt. i huset finns en varg varulv hårig djurliknande människa, typ. den är mer än två meter lång och ser som sagt ut som ett djur och en människa på samma gång. kan inte riktigt beskriva den.
 
allting går ut på att inte försöka bli dödad av det här monstret, som självklart är övernaturligt snabb och ser allt man gör eller var man är. själv vet man aldrig var den håller hus. en av de där människorna som jag inte känner
dör ALLTID och efter att det har hänt springer ALLTID jag och Jouline och gömmer/klämmer in oss i en stor hög av... ärtpåsar typ? fast tio gånger så stora som sådana man lekte med på idrotten när man gick på mellanstadiet. vet inte om sådana har ett namn. 
 
i slutet ser man min familj lyckas springa ut ur huset och efter dem springer den äckliga vargen och jag vet aldrig om de klarar sig. jag lyckas också springa ut fast åt andra hållet och i någons trädgård bland massa buskar träffar jag sedan ALLTID Emma som inte ens har varit med tidigare. hon är också livrädd. sen kommer jag aldrig ihåg mera och det här låter ju så himla lame men ASSÅ DET ÄR SÅ LÄSKIGT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! HATAR den här drömmen!!!!!!!!!!!!!! man är jättelänge i det där huset och bara gömmer sig och springer utan att komma någonstans och alla ba dör och fyf*n. jag får svära åt det här. och jag har liksom drömt detta så många gånger att när jag ÄR i drömmen vet jag vad som ska hända innan det ens har hänt och det är ju jättejobbigt. 
 
påtal om frukost... srry för det här inlägget XD 

Helt vimsig

 
min hjärna blir en aning retard när jag jobbar sent och vänder omkring på dygnet. i söndags till exempel när jag åkte hem mitt i natten började jag fundera på vad jag skulle göra om jag såg någon ligga medvetslös mitt på vägen. sedan spelade jag upp en hel scen inom mig där jag gjorde hjärt och lungräddning och ringde polisen och ambulansen och skäjt. kom på mig själv sitta gapandes tillslut.
och idag på gymmet tog jag en annans vattenflaska samt tog på mig träningsbyxorna ut och in. 
 
JAHAJA. 
 
känns som jag inte sett min pojkvän på flera veckoooooor. vi sks äta middag han och jag och familjen och moster och nån vän från USA till pappa som också har blivit min vän ikväll. på golden thai såklart. hela personalen där vet vem jag är. är sugen på en fet köttbit. 

Nästan som glass

 
på bilden skådar ni proteinfluff som jag slängde ihop på egen hand. var en sekund från att äta en sjukt stor chokladboll men då tänkte jag på min moster som är så duktig och bara äter sånt på helger och då bestämde jag mig för att NAE, inte idag. 
 
dessutom så smakade detta lite som glass. 
 
en dl hallon eller mer det bestämmer man själv 
en dl kvarg 
en skopa one whey strawberry white chocolate 
 
mixa hallon och proteinpulver. bären ska inte vara tinade. tillsätt kvarg och mixa till en slät smet. klart. man kan nog även förvara detta i kylen eller frysen. 
 
ska försöka komma på ett sånt här recept utan proteinpulver också. kan tänka mig att man kan ha typ kvarg, äggvita, banan, bär, stevia, honung med mera. stay tuned på det.  

Söndag

 
min helg har bestått av vila och jobb. godis och glass. hamburgare och inga matlådor. lite sömn och därmed sjukt seg och lustig i kroppen. 
 
det ska bli så himla KUL att spela match idag. första matchen ute. det är sol det är varmt jag behöver röra på mig. vet inte jag tänker alltid varje måndag att jag ska bli bättre på att äta ordentlig mat och regelbundet och sådär. så går det ganska bra först men alltid utför ju närmare helgen man kommer. har ju blivit tillsagd att inte äta mjölkprodukter för att se om jag är laktos, (jätteont i magen ofta) så går jag och äter upp ett helt glasspaket? då får man skylla dig själv. 
 
ska i alla fall spela match som jag sa. sen åka direkt och jobba stängning. det blir nog en bra dag det häääääär. 

Fredag

 
nu har även jag beställt och fått hem proteinpulver. för ett tag sen fattade jag inte ens vad det var och jag tyckte det verkade töntigt, men sökte omkring på det lite och kom fram till att det kanske inte är så töntigt ändå. 
 
för er som inte är så insatta tar man proteinpulver efter träning som ett återhämtningsmål. det är alltså ingenting som ska ersätta ens vanliga kost även om man kan använda det på många sätt i maten. jag valde att köpa det eftersom jag ofta inte har någon mat klar DIREKT efter att jag tränat. ibland åker jag och jobbar dirr efter en träning t.ex. och då kanske jag inte har rast förrän två timmar senare. brukar alltid ha med mig typ en macka och en banan men det innehåller ju främst kolhydrater och inte protein. och eftersom jag tränar styrketräning behöver jag mer protein än kolhydrater genast efter ett träningspass.
 
smakerna är strawberry white chocolate och chocolate hazelnut. har bara smakat jordgubbsgrejen ännu och den var lite som milkshake. väldigt söt. 
 
det känns så konstigt att skriva om sånt här. AAAAAJAAAAAAAA. idag testade jag nya b&j-glassen också och nu är halva redan slut. ska jobba stängning ikväll. känsla av mycket folk LHC har match. 

Torsdag

 
tre från i söndags. 
 
jag är riktigt arg över att det är snö ute. har man en tuff morgon blir den dubbelt så tuff när man inser att man måste skrapa bilen utan vantar i en kvart först innan man kan åka iväg. och när man slutligen startat bilen och kört iväg inser man även att det kommer massa imma på alla rutor. åker man då med bilen mot solljuset ser man absolut noll vilket kan bidra till allvarlig olycka. 
 
det här är min sista lediga dag för veckan. Linn vill åka och simma men jag vet inte om jag gillar det längre. det känns som det är jättetråkigt. igår hade de glömt att skotta fotbollsplanen också så träningen blev inställd. vill ni veta min frukost idag? gröt på 2 dl havregryn, tre dl mjölk, jordnötssmör, en halv banan, tre hemmagjorda frallor som mamma bakade igår och massa kaffe. äter du buffé till frukost idag frågade pappa. man blir aldrig mätt på morgonen. 

Before and after

 
första bilden är tagen någon gång i oktober tror jag. någon månad efter att jag börjat träna på gym. har inte tagit speciellt mycket bilder på mig själv men nu när jag tittade igenom arkiven slog det mig att det är fasen lite skillnad ändå. enligt mig själv har jag mycket mer konturer runt axlarna på de sista bilderna.  
 
vad jag har gjort: styrketränat överkroppen ungefär två-tre gånger i veckan. kört väldigt lite cardio det vill säga nästan ingen konditionsträning alls. undantag är fotbollen. innan oktober var jag ute på mycket promenader och sånt där t.ex. slutade typ med allt sånt. började äta jättemycket mer och speciellt av mat. 
 
andra skillnader jag har börjat märka av är saker jag gör i vardagen. jag blir inte trött i kroppen av att jobba länge. jag orkar lyfta min egen kroppsvikt. jag har inga problem med att göra 20 armhävningar vilket jag absolut inte kunde för några månader sedan. mina kläder är tajtare och jag har ådror på armarna, haha. jag är nästan aldrig sjuk. jag måste äta minst varannan timme. med mera. 
 
det enda jag vill bli bättre på är att verkligen pusha mig själv tills jag verkligen är helt DÖD. blir lätt att jag inte tar ut mig helt när jag tränar. vill också bli bättre på att träna ryggen. och okej, kanske börja äta mindre sötsaker också vilket jag aldrig har kunnat. 
 
mitt mål: ja, jag vill få muskler. jag vill inte vara smal. eller det är inte det jag är ute efter. jag vill vara stark. vet att det låter töntigt kanske men det är så himla skönt att orka saker man inte orkade förut. 

15.09

 
tisdag: träna och jobba och äta och gå på toa. 
 
städade bilen med!!!! kände klockan tio i morse att det var dags. drog ut vår klumpiga dammsugare i det kalla vädret och ba körde. torkade av alla mattor. bort med allt skräp. putsade fönster. bara utsidan kvar. tänkte innan jobbet åka till en mack och tvätta den i en biltvätt och sitta i bilen samtidigt. kommer ihåg att jag gjorde det en gång när jag var ett barn och det var kul. 

Monday

 
ser sur och sliten ut och det är precis vad jag är. vet dock att kvällens personalmöte gonna make me happy.
 
förutom det så ville någon ha tips på magövningar. tränar typ aldrig magen men kanske kan kasta ihop nåt vettigt ändå. stay tuned så drar jag och äter golden thai så länge. 

Lite helg

 
"uppdatera din blogg Lydia" var något jag fick höra ett antal gånger i fredags. 
 
jaa. ibland har man jättelust med det och ibland inte. kan säga att jag inte alls ens vill skriva ett inlägg nu, men man "måste" ju eftersom det inte kan gå mer än HÖGST tre dagars mellanrum innan man hör av sig igen. annars försvinner alla härifrån. 
känns det som. 
 
jättebra helg! idag är det söndag och jag ska se på en landslagsmatch, dricka kaffe någonstans, äta middag någonstans och kanske dricka en drink. med jobbarkompisar. 

Wednesday

 
min onsdag var jobba äta mellis hos Ida och träna fotboll. nu tänker jag inte säga mer utan vila långsamt i soffan och se på någonting. 

Tisdag

 
ursäkta alla matbilder. kände mig bara så töntig helt plötsligt när jag skulle ta en bild på mig själv förut. 
 
sitter annars här mätt och glad. köpte ju hem jordnötssmör för någon vecka sedan och då kom mamma på att hon också ville göra det. fast ett onyttigt som, tänker inte ljuga, självklart är liiite godare. skrev ett sms till henne nyss att jag hade ätit upp hela burken på sked och att hon INTE fick köpa en ny. det är typiskt ett sånt där livsmedel som man kan gå och äta av hela tiden. 
 
hejdå. 

09.04

 
ny måndag. för två veckor sedan vaknade jag av mig själv efter elva men idag innan sju. vända på dygnet är så mitt jobbs grej. jooo men känner på mig att det här kan bli en cool vecka. Jenny kommer hem efter många många månader bland annat. känns nästan som att hon inte finns längre?! ska bli lovely att få tillbaka en bästa vän. en annan vän fyller 20 - fest. utöver det har jag pojkvän fotboll och mat och jobb och det. nu lät det ungefär som att pojkvän och mat va samma sak. 

Man kanske behöver ha tråkigt ibland

 
ber om överseende och skyller endast liiiiiite på att det är min jobbhelg samt att jag utöver det "måste" göra massa andra saker än att blogga. som att t.ex. om eftermiddagarna när jag slutat work hänga i soffan och göda mig själv till döds. japp. det enda roliga jag gjort i helgen är att äta roliga saker. tre nudelpaket från ÖoB (2,5 kronor st) blev kvällsmaten igår bland annat. nästa helg är jag ledig i alla fall och VET att det kommer bli bra. see you soon.