lövsbergsvägen







det var jätteroligt att träffa alla tjejer igen. jossan räknade ut att september 09 var senaste gången vi träffades alla tillsammans.
kul att jag är en sådan glamorös fotograf! jag tog fem bilder under kvällen och alla är på mat. titta på den fjärde bilden. den röda bunken med den vita grädden. jag vispade den för hand. jag är värd ett pris.
jag tog många tabletter. pga av det höll jag mig hyfsat pigg. senare sov jag hos madeleine i boxholm. vaknade sjukt kissenödig, min hals var inget snack, och jag tror inte det fanns någon värme i rummet. när jag reste mig vändes hjärnan och det resulterade extrem huvudvärk.
jag är sjuuuuuk. jag missar inte skolan. jag måste till skolan. om jag missar helveteshistorialektionen i morgon missar jag hur mycket som helst.

nu gör jag inte så mycket. det känns att det är ett virus i mig och jag måste nog lägga mig tidigt.

fruktansvärt

jag var sjukt värdelös igår. jag bakade en kladdkaka på dubbel sats som blev hur misslyckad som helst.
de flesta skulle nog mest bara skrattat åt det. men inte jag. jag kände mig som världens sämsta människa och kunde, om jag hade velat, börjat gråta. jag skrek och tjurade i en timme. jag fick panik när en kaka svämmade över.



nu känner jag mig bara larvig.





omeletten och chokladen blev bra.

idag vaknade jag med 39 i feber. åkte ner till affären och köpte frukt till fruktsalladen ikväll. det är s v i n k a l l t. jag klarar inte av det. kyla är min största fasa. mina varmaste skor är ett par tennisskor.
om circus en timme åker alla tjejer till linköping. alla åker i jeans utom jag. de får vara glada att jag över huvud taget pallrar mig iväg till linköping i mitt tillstånd.

aj

man måste bara vilja veta hur det gick på min bokredovisning idag. det lät nästan som att jag hade läst boken. kunde alla frågor och lät väldigt djup. fantastiskt.
på idrotten spelade vi volleyboll. asså shit. det har aldrig värkt och smärtat så mycket på mina armar som idag. förut var jag tjejen som kunde slå hur hårt som helst och nästan agera som en man. jag har sänkt mig. det värker än.

det jag mest är glad över nu är att jag är hemma och att jag inte fryser längre. det kan gärna få vara så hela kvällen. jag behöver en tv, en soffa och godis. i morgon är det alla tjejer hos jossan. tre rätters och massa snack. på söndag stan.



äkta födelsedag. tar era föräldrar också kort elle? jag ser alltid ut såhär.

friends with benefit

nu har jag varit aktiv. försökte verkligen komma på hela den franska skrivuppgiften själv utan att använda lexikon 24. ett mål jag har i mitt liv är att kunna prata franska flytande.
jag hann. jag hann bli klar till halv åtta hos mig. sen ska jag bada. man bara ju aldrig. jag ska bada, med bubblor och allt. ljus!

något fel

idag hade jag utvecklingssamtal. pappa försökte förstås göra sig märkvärdig men skämde självklart ut sig.
du är en av dem eleverna som ligger bäst till i klassen.
va?! seriöst. alla mina omdömen låg på mvg utom två som låg på vg. jag fattar inte för jag sliter inte ens. jag får inte sabba det här nu.

har franska och göra. 

stooorm

jag måste sett ut som en äkta idiot när jag gick hem i snöovädret. det går ju inte att gå. var tvungen att gå mitt på vägen hela vägen hem, vilket i och för sig inte är något större problem i skänninge. kändes som jag var inuti en snöglaskula när jag tittade upp mot himlen. det är ganska fint ändå.
jag ska dricka te så jag blir varm inuti och för att bli varm utanpå ska jag värma en vetekudde. det är något fel på värmen här.



bröllop i värmland i femman. kommer ihåg att jag tyckte jag var snygg den dagen.

invasion

rätt okej dag trots kylan. klockan två var det obligatorisk föreläsning med jonas hassen khemiri, författare till ett öga rött bland annat. vilken människa. han var en sådan person jag gärna skulle vilja gått fram och pratat med efteråt. men jag tänkte att han kanske skulle tänka att jag bara är en obetydlig liten flicka som försöker vara cool och imponera på en känd författare. jag är så himla feg.

halv sex är det dans. jag dansar jämt. just nu äter jag chokladen jag gjorde igår och jag har hällt upp varmt vatten i en skål att stoppa fötterna i. tänker inte få något plugg gjort förrän åtta ikväll.

valnötter

vi gjorde det bästa av situationen idag.
dessutom, vad var det för katig tjej som satt i juryn då.
ba, ställ er lite närmre oss vi bits inte. när julia säger vad vi ska sjunga säger hon, eeeh... okeeej? det plus bitchblicken och ett släng med håret.
inte snällt.



den här kakan gjorde jag för två dagar sedan. om ni kollar på leila bakar varje vecka, som jag, vet ni precis vilken kaka det är och hur svår den är att göra. jag är så himla bakgalen slash matlagargalen nu för tiden. för recept skicka mail.
nyss liksom, gjorde jag chokladpraliner. receptet taget från jennys solotidning.

jag har inte läst min bok. det visste jag från början att jag aldrig skulle. det blir svårt att skriva en recension som jag ska göra nu.

biblioteket

jag är hes. det går inte jag ska liksom sjunga idag. är inte så nervös men det kommer väl.
det är stört kallt här. det är stört kallt i mitt hus också. när jag stod och väntade på bussen i morse stod det några killar och pratade om att det skulle bli snöoväder och -20 igen. vill bara börja använda skinnjacka och tygskor igen.

säger väl senare hur det gick med sången.

måndag

hatar måndagar.
hatar att jag måste ta nio bussen. hatar att jag inte hinner ta tio bussen. hatar kylan. hatar vår historialektion som håller på i 105 minuter. hatar att jag fryser exakt hela tiden. jag fryser så mycket att jag måste sitta vid ett element varenda lektion. hatar att jag slutar fyra. hatar att jag kommer hem fem och att jag bara har 40 minuter på mig att äta och kanske, lägga mig ner och andas en stund. jag hatar måndagar. jag hatar allt.
imorn är det tisdag. det ska bli så jäkla gött. att den här dagen är över. imorn är det audition också.
det är verkligen skitdåligt av mig att skita i bloggen såhär, som jag gör. men det finns ingen tid. inte till någon eller något.

heeeej

jag hann med mycket igår.
dansade från tio till två. gjorde snövideon men julia som vi ska ha på dansuppvisningen i april. det är ju bra att vara i tid. övade på sången jag och julia ska sjunga på tisdag. det är audition. vi kommer lätt komma med.

vet inte hur detta ska gå till. idag ska jag skriva en bokrecension om en bok jag inte ens läst. först ska jag laga mat.



vi har gjort en cover på man in the mirror och det är den vi ska sjunga.

dacke

det är samling om en timme.
jag vet inte vad jag tycker. jag gillar ryd. det är stora planer och man halkar inte och det känns mer på riktigt. att spela i idrottshallar gör mig sämre. 
mina skor har slutat att fungera efter ett x antal år och det går inget vidare att spela med dem. ska vara ärlig, hoppas det inte är mycket folk. jag blir alltid så nervös.

vi åkte pulka idag. på idrotten. franskaläxan var inget emot vad jag trodde att den skulle vara. inte stavningsprovet på svenskan heller. om jag får alla rätt klassar jag mig själv hädanefter som ett spellfreak.

nu lägger jag ner skolan ett par dagar. har aldrig pluggat så mycket som de senaste dagarna.
och på matten! idag. seriöst. det är sjukt vad smart jag är på mattelektionerna. om vi ska hinna 16 uppgifter hinner jag 36 medan alla andra stönar och inte fattar ett skit.
måste äta innan och så, och börja tagga. måste upp med min inställning och börja peppa. jag älskar ju fotboll.


över

samhällsprovet är gjort.
kul. jag pluggade nästan så jag dog igår och provet innehöll fem frågor. på ett sätt skönt, på ett sätt störande.

dagens fail. jag och sofie hade lyckats sätta på oss exakt likadana kläder. vi kunde inte gå bredvid varandra eftersom det såg lite löjligt ut.
den här dagen blir lugnare. jag ska för första gången på tre dagar läsa mina dagliga bloggar. måste missat massa.
dans sex. innan ska jag äta och kolla engelskaglosorna.
HANDLAR MIN BLOGG ENDAST OM MINA LÄXOR OCH PROV?!
jag börjar tro det asså. vem vill läsa sådan här skit.

på onsdagar har vi en jätteonödig lunchrast. nästan tre timmar. efter det har vi musik. idag var alltså min första musiklektion. det första läraren sa när jag sprang in i klassrummet (försenad) var ta en stol och sätt dig i soffan och det gjorde mig förvirrad på något sätt. sedan skämde jag ut mig lite. men det tar vi en annan gång.
vi spelade gitarr och jag kunde alla frågor han ställde.             



en vit anka. den finns i äckliga skenaån, som den kallas.

stört

den här veckan är sjuk.
det enda jag kan lägga tid på är skolan, träningarna, maten och sömnen. idag suger mitt liv.
och egentligen, skulle jag behöva skippa träningen och plugga samhäll. egentligen. det klart att jag inte gör. älska fotboll!
idag har jag förutom att pluggat köpt sju nya block, pennor och en mapp. jag tycker nästan det är lite kul. längtar tills jag får använda dem.
jag är ombytt och klar och ska träna. vet inte hur mycket med plugg det blir idag. min hjärna är full och får nog inte in mer.



08. skänninge marken. pizza. brun.

nytt schema

joraa. inatt sov jag hela natten, vaknade pigg och två timmar för tidigt. jag börjar om en halvtimme och idag kommer jag att komma hem närmare fem.
det är jobbigt. mitt schema är sämst och jag slutar fyra nästan alla dagar. på fredagar! neeej.
nu börjar vi med ekonomilektioner. vad är det jag håller på med egentligen. i nian var ekonomilinjen det sista jag skulle valt. nu går jag den linjen. jag måste vara trög.

mamma sa att hon aldrig hade sett mig plugga så mycket som jag gjorde förra veckan och jag tror det måste bli så den här veckan också. jag har träning, dans, läxor och prov.
och cup. det är gött. vi möter de två bästa lagen.



pappa skjutsar mig nu.

i found myself and ran away

har nog haft världens sämsta natt. på kvällen när jag låg i soffan var det omöjligt att hålla ögonen öppna och efter att ha borstat tänderna och tvättat mig var det omöjligt att somna. jag låg och lyssnade på en ljudbok som var jättetråkig. det var ingen musik eller några spännande effekter utan bara en tråkig mansröst som inte hade någon inlevelse. jag tände lampan och läste mina första 10 sidor i min svenskabok. no way att jag kommer ha läst ut den tills fredag. jag gillar den inte.
tror jag somnade vid halv fyra kanske. vaknade halv nio, åt och kollade på seven pounds.

längtar massa till träningen.

flygande jakob



ser det där äckligt ut? det var dt inte. det var så himla goooott. helt ärligt, mamma och pappa tog tre gånger var.
och jag hade G, i hk. jag använde ju inte ens recept efter att jag fick veta vad som skulle vara i.
kolla:
stek kyckling, krydda den, koka ris, gör sås, skär bananer, in i ugnen, ut ur ugnen och sedan jordnötter.  

crime

jag fattar inte. jag får kommentarer ibland och det enda som står är hej! har du haft en bra dag? fin blogg :)
1. vet aldrig vem personen är och tror inte ens den bryr sig egentligen om jag har haft en bra dag. nej.
2. min blogg är ful. så fruktansvärt ful, och oproffsig. i alla lägen. iaf nu. 

igår hade jag en ganska bra dag. jag gjorde energiprovet och franskaläxan, dansade och kollade på the ringer när jag kom hem.
idag ska jag laga mat till hela min familj. plus efterrätt. vet inte varför jag fick den lusten. det kanske beror på min höga kunnighet om mat. jag kan faktiskt!
mamma ska gå och mata fåglarna nu. hon säger:
"jag slänger inte gammalt bröd, jag giver det åt fåglarna efter en sådan här kall vinter."
å så fint.



det här måste ha varit ett utav de jobbigaste sakerna som hänt i mitt liv. jag har en video också som jag kan lägga ut någon gång.
MIN GODA SÅS. den förstördes ca fem min innan tabita skulle komma och bli överraskad över pastasalladen vi hade gjort.

det är ju gott

vet inte vad det har varit med lärarna den här veckan. allt har varit slappt och idag fick vi sluta tjugo över elva.
fast inte jag. jag hade ju muntligt prov med martin tjugo i ett. fick mvg-

gick ner till stan och tog en buss hem därifrån. eftersom jag kom hem tidigare idag än vad jag brukar fick jag värsta baklusten. jag bakade en kladdkaka. den här veckan har jag bakat tre kladdkakor. alla har tagit slut. och nu kan jag receptet utantill.
jag orkar nog inte oroa mig inför energiprovet. det är tusen saker jag borde ha i huvudet nu men som jag absolut inte har en aning om vad det är. och så är det franskan. sen är det helg.



det här är en väldigt gammal bild på madeleine öhman hemma hos tanja. jenny sitter där bredvid.

den här veckan har jag lagt mig innan halv tio varenda daaag! jag tror det hjälper. för jag somnar och jag brukar inte somna. inte förrän efter tolv.

träligt

klockan ringde sex i morse. gick upp tio över. åt gröt. klädde på mig.
gick till bussen sju och var i skolan åtta. gick till första lektionen.
fick meddelandet att camilla inte var i skolan och att lektionen var inställd. även nästa lektion, engelska, var inställd.
jag var i skolan åtta när jag kunde varit där tolv. jag gick upp sex när jag kunde gått upp elva. vi gjorde inte ett skit. vi satt mest. och åt äcklig mat när jag kunde ätit kycklinggryta hemma.
hade svenska och matte och sen åkte jag hem.
så den dagen sög. när jag kom hem hade jag tillräckligt mycket styrka att sätta mig och försöka lära mig repetitionsfrågorna om kalla kriget. för just då var det verkligen så att jag hade inget i huvudet. nu kan jag svara på nästan alla frågor med en mening. men det räcker ju inte.



jag saknar sommaren och mitt sommarjobb. nu blir det mest historia och kanske lite naturkunskap. 

lpl

idag slutar jag fyra när jag egentligen ska sluta två. det är massa kurser vi måste lyssna på.
det här betyder att jag måste äta direkt när jag kommer hem och sen träna. komma hem och sen plugga.
och inte skriva blogg.

watching over me

det funkade jättebra idag. vi gjorde ingenting på någon utav lektionerna och ingen utav mina klasskamrater var sura eller jobbiga.
sedan fick jag reda på min bokrecension och jag fick mvg. fick även reda på att allt jag gjort i engelskan under hösten har resulterat mvg. så himla GÖTT.

gick även och kollade när jag har historiaprovet. var sjukt nervöst men när jag läste att det var på torsdag släppte nästan allt. förstår ni vilken tur jag har? en del gjorde provet idag. var hundra på att jag hade det imorn.             



this is how my father defrost his cookies.
han har alltid hatat mikrovågsugnar.

nu: dans.

slipper buss med

sista måndagen i all evighet som jag börjar tolv. eller det antar jag.
inatt frös jag ingenting. det gick jättebra att vakna också.
min första lektion det här året är samhäll. hoppas vi får reda på läxan vi gjorde innan lovet för jag skrev bra på den.

känns inte bra

jag är off. så himla off och dålig är jag att jag inte ens vågar skriva om det.
träning blev det aldrig. jag fick feber.

har tänkt lite på historiaprovet med. vet ju att jag har det den här veckan men inte vilken dag.
tänk om det är imorn! o m g då är jag död.

nu när jag inte kunde åka och träna grovstädade jag mitt rum istället. vet inte var den styrkan kom ifrån asså. men jag har hittat så sjukt mycket saker jag inte sett på jättelänge.
typ 20 stycken alla hjärtans dag-kort från jenny, madde, sofie, my, josefin och jag hade till och med skrivit ett till mig själv.
stod bland annat att "lydia du är bäst you and me forever and ever!"
och tidningar. tidningar hittade jag. som jag hade gjort själv. jag hade skrivit en artikel om hur man skulle sminka sig för att se ut som en supermodell.
det stod:
ta ögonskugga bara på ögonlocken!!!
tre utropstecken hade jag gjort. tydligen väldigt viktigt att bara ta ögonskugga på ögonlocken. det fattar man ju inte liksom.
läppstiftet kan du ta lite som du vill.
även så stod det. bra beskrivning.

blev fetaste inlägget men det är allt ni får idag.


hur ska jag formulera detta

vet inte om det är för att det är så kallt ute nu eller om det är fel på våra element men inatt har jag frusit så jäääkla asmassor. faktiskt.
när jag vaknade rusade jag därför hysteriskt upp, in till mitt rum och tog på mig mössa, tofflor, byxor och tröja över tröjan jag redan hade.
sedan åt jag. en kiwi och en banan och fil med flingor. duschade men blev arg för att mitt hår blev elektriskt efter att jag fönat det. jag fortsatte aldrig med att fixa mig efter det.
känner mig därför ganska ohyfsad nu när jag sitter här i trosor och linne. jag har slarvat bort en lördag har jag.
och roligare än såhär blir det inte. alla mina kompisar är med pojkvänner och jouline kommer sen. det får liksom räcka och scary movie går på tvn halv tio. jag har träning imorn.



det här är typ i åttan. när madde fortfarande var målvakt och tor var min tränare.

feel this

vad konstig dag. det har varit jättekallt ute och många lustiga personer har pratat med mig.
1. en man vid busshållsplatsen. han är 40 och jag vet att han brukar köpa den billigaste ölen på bolaget. det berättade han.
2. en i bussen. för mig är det lätt att hamna i torra konversationer med konstiga människor i just bussar. en annan man. alltid män! jag måste se värsta gammal ut.
var visst bara två personer.

hittade ingen present men tre tröjor till mig som jag inte ens prövat.

sen klippte jag mig. tabita ville klippa 10 cm men jag vägrade och de flesta kommer antagligen inte att märka skillnaden. men jag gör.

boxholm

halv sju imorse får jag en springande hund på mig IGEN.
1. klockan var halv sju. det är way to early.
2. hon hade varit ute och hon har sååå mycket päls så hon blir väldigt blöt, kall och torkar gärna av sig på människor. typ mig.
blev såklart klarvaken och låg och surade i sängen ett tag innan jag gick upp och gjorde frukost.

några problem har uppstått och jag kan inte åka till lkpg. det hade jag redan i baktanken igår men jag ska iaf till mjölby. finns mer där än här.
måste också hinna hem tidigt om jag ska klippa mig.

igår.
jag hade på mig mina jättetunna skor. mina vita adidas tennisskor och jag frös så himla mycket. väl framme hos madde var mina fötter två isklumpar. de hade inte ens tinat efter en timma.
vi åt tacos, chips, gurka och dipp och apelsiner.
madde har en jätteläskig puma på sitt rum som man jämt blir rädd för!



världens sämsta bild tagen i världens sämsta ljus. man ser tyvärr inte de hemska ögonen.



när vi hade lärt känna honom berättade han att han inte vaccinerat sig emot svininfluensan än.
det har inte jag heller förresten!



efter ett tag slingade madde håret och efter det lekte vi kurragömma.
sen kom pappa och vi åkte hem.

hejdå

nu kommer snart maddiz och då åker vi in till hennes pappa i boxholm.
har aldrig gillat boxholm. inget illa menat emot någon person jag gillar bara inte själva staden/byn/samhället. det är lugnt jag gillar inte skänninge speciellt heller. inte mjölby heller.
ska verkligen försöka åka in till lkpg imorn. sedan på kvällen ska jag klippa mig. på lördag ska jag vara en trevlig värd på en fest på stadshotellet. jag får välja på att hänga upp gästernas kläder eller visa vägen till bordsplaceringarna. efter det hoppas jag att det händer något.



snygg moster.

haha

påtal om hundar så hände det en ganska fascinerande grej igår. innan vi skulle lägga oss.
hela familjen fick nämligen för sig att sova i samma rum, plus deborah och hennes hund. tindra (vet inte om ni har lärt er detta ännu därför skriver jag nu att det är så hunden heter) ligger på rygg på madrassen och är jättegosig. på något sätt kommer vi in på att det måste vara jobbigt att vara hund och inte fatta vad vi människor pratar om hela tiden. pappa argumenterar emot och säger att hundar visst kan förstå en del saker. jag säger NÄ, de förstår bara tonlägen. typ när man är arg eller glad. när man säger åt vad hunden får eller inte får göra.

sedan ligger alla och ska somna. pappa och mamma letar efter nässprayet som är borta i typ en kvart innan de ger sig. då springer tindra under sängen, kommer ut och har nässprayet i munnen. hon ger det till mig.
detta var som ett tecken. jag fattar visst vad ni säger! typ.

uäk

vaknade på ett fantastiskt vidrigt sätt. hunden kom och lade ett slemmigt grisöra i mitt ansikte. räcker det inte med att hon har pissat på mig liksom.
då var klockan halv nio. är inte det tidigt? jag vaknar alltid innan nio på något vis. egentligen är det ganska roligt. jag vaknar alltid på olika sätt. igår av att pappa trillade i trappan och det hördes ända in till mitt rum. idag av ett grisöra i nyllet. nu ska jag fixa mig lite.

HÖRS.

sommar09

23.06

hittar min filmkamera som legat och dammat här, under databordet faktiskt, och det förvånade mig att batteriet fortfarande funkar! på bandet är det jag och det är sommar och det är nians skolavslutning. jag har en rosa klänning, lockigt hår, jag håller i ett paraply? det fattar jag inte för det regnar inte på bandet, och jag är tillsammans med mina fem riktiga tjejkompisar. jag skulle kunna gråta om jag inte hade varit så röd och hade haft så ont i ögonen pga det där äpplet ni veeet. det är nu jag känner att vi ses aldrig. verkligen. aldrig alla samtidigt.



här är bästa bilden jag hittar. till och med det är ju pinsamt den är suddig!!!!!

det är bra att vi ska ses hos madde imorn. första gången på hela lovet.

stefan

det här är jättetragiskt. ibland äter jag äpplen. jag tål dem VERKLIGEN inte. förut var det bara: jag tål dem inte.
det sätter sig i ögonen. alltså, de är mer röda än vad vissa ögon kan bli när man tar kort i mörker. det kliar mellan tänderna, ibland i halsen, ändå åt jag bara ett litet hårt rött äpple som inte borde påverka mig.
men det gjorde det. så nu sitter jag här och kisar med mina fula små röda ögon.

kollade på transformers, fick ett sms från en okänd kille där det stod "hej snygging."
jaha.
hej vem? skrev jag. stefan skrev han. (STEFAN?! typ ingen heter stefan.) okej skrev jag. jag bor i norrland skrev han. JAHA DU! skrev jag. vem bryr sig skrev jag sedan.
nu vet jag inte om han försökte vara trevlig och verkligen ville ta sin tid att lära känna mig genom sitt fina sms men det förmodar jag att han inte ville. så jag var dryg och visade noll intresse och han slutade. det kanske inte är så konstigt att jag inte har pojkvän.
nu vet jag inte vart jag är på väg. det är väl ungefär detta jag har varit med om idag. jag kollade på en robotfilm, åt ett litet äpple, blev hysteriskt röd i ögonen och fick ett gulligt sms av en kille som heter stefan och som bor i norrland. och jag har absolut ingen aning om varför han har mitt nummer och hur han kan veta att jag är snygg. 



och hundvakt har jag varit. 

light years away

inatt drömde jag att jag hade skrivit ett inlägg här där jag hade stavat engagemang med i i början. då fick jag panik och skulle in och ändra men någon hade bytt lösenord och massor av människor hade kommenterat hur dålig jag var på stavning.
plötsligt! var jag utanför farmors hus i ett snöoväder och en ren höll på att stånga mig rätt i magen. dramatiskt byte där emellan den dåliga stavningen och den stångande renen. sedan vaknade jag. klockan nio. jag vaknar jämt tidigt och fast jag skulle kunna somna om gör jag det inte.

jag åt frukost och kollade på AFV tillsammans med pappa som skrattade halsen av sig och jag skrattade åt att han skrattade.





igår. flaskorna blev mycket kallare i snön. det var mysigt och så å andra sidan har jag aldrig känt mig ofräschare. elva personer satt i samma rum utan luft från tio på morgonen till elva på kvällen.

men lär

han som pratar på east-fm säger Avatar när man ska säga avatAr.
nu menar jag att han utalar det första a:et med stor betoning istället för det andra a:et och det är det man ska. stöööööööööööör. avatAAAAAR. okej bra.  

wait your turn

idag har jag varit ful, och jättesur, så jag har inte haft någon anledning att göra något.
det är dans snart. sedan ska jag sova hos jouline.
för imorn är det årets one tree hill dag! ja kul!
det har vi varje år. vi kollar på hela den nya säsongen hela dagen. äter och myser. befinner oss i samma rum tills det blir jättesent.

på onsdag eller på fredag måste jag till linköping. känner fortfarande skuldkänslor eftersom jag inte har köpt någon julklapp åt adam när han både har givit mig klockan jag ville ha och en biobiljett samt pengar till godis.



vincent med min jojo. han suger.

you are a few years overdue

nu finns jag här igen. igår var nog den sämsta dagen på hela jullovet tror jag.
åkte tre. varken jag eller min familj sa något till varandra under hela bilresan. bilen gick söndeeeer. vi fick stanna på en mack och köpa nya vindrutetorkare. killen i kassan var snygg men sur. han var också kanske nästan 40 år.
när jag gick ur bilen i skänninge hade jag först glömt bort hur man gick. blev yr efter fem timmar i en bil och benen höll inte så jag ramlade. seriöst.

när jag kunde gå igen gick jag in i huset och det första jag gjorde var att gå in till tv-rummet och upptäcka att vi hade en helt annan soffa än vad vi hade haft innan vi åkt. huset var städat och det var lite creepy. snälla tjuvar liksom.
det var våra släktingar som hade köpt soffan vi ville ha åt oss. och städat.



men det är skönt att vara här igen.

här är farmors tomte som sitter i hallen btw. det var min största fasa och rädsla när jag var liten. vem tillverkar en sådan ful och äcklig tomte?

jag har en dator!

är inne på min kusins dator. han är typ åtta.

vart jag än går finns det ingen teckning på min mobil. imorse åkte vi till ett köpcentrum där hälften av alla människor var norskar. DÄR kunde jag ringa. jag kan ju inte åka dit hela tiden.
påtal om köpcentret var det jättelustiga människor där. en kvinna med massa vax och smink var utklädd till en man och försökte se ut som 16 och tittade på mig som om jag vore något ätbart. en tjej i ungefär samma ålder som mig gick omkring och rapade högt och trodde hon var cool men det var bara äckligt. 

just nu äter jag glass och tittar på flickan som lekte med elden. ute är det minus 20.
vi åker hem imorgon och det kanske låter konstigt att man kan längta så mycket som jag gör hem till skänninge men det gör jag. älska skänninge ibland. 

/lydiaaaa